Lammskinn

Gotlandsfåret har i generationer funnits på Gotland. Ön har många får (eller lambi som vi säger) så det är inte underligt att Gotland har blivit lammskinnens egen ö. Pälsskinnet är lockigt och glansigt gråskalans alla nyanser. Våra härliga produkter har en grålockig sida som ger en varm och behaglig känsla.

Skinn från äldre och yngre djur bereds som långhåriga mattskinn eller plädklippta som är tvättbara. Pälsskinnet har även blivit populärt som babyskinn samt material till inredning som sitt o liggskinn.

 

Olika skinn för olika tillfällen

Skinnen har olika lockstorlekar från liten till stor lock. Välkommen till vår gårdsbutik så ska vi hjälpa dig hitta ditt skinn som du kommer ha mycket användning och glädje av.

Plädklippta skinn

Plädklippta skinn är det mest användbara skinnen att använda som bruksskinn. Härlig hårlängd som är praktiskt vid olika användningsområden. När du väljer ett skinn tänk på att du får ett med bra hårkvalité så får du ett hållbart skinn. Det är de plädklippta som vi använder när vi tillverkar sittdynor till stolar och bänkar samt fällar. Även mycket populära som babyskinn. Skinnen är tvättbara och har en hårlängd på 3,5 – 4 cm när man rätar ut locken.

Livklippta skinn

Spännande nyhet. Djuren är klippta 2 – 3 månader innan slakt. Lockarna får ett naturligt utseende. Normalt brukar då hårlängden vara mellan 3 till 6 cm och får ett mycket tilltalande utseende.

Skinn från äldre djur

Skinnen är givetvis större än lammskinn. Praktiskt skinn för golvet eller TV-stolen. Har ofta en vacker färgsammansättning från mörkt till ljusgrått vilket gör dem mycket attraktiva och pryder sin plats i hemmet.

Långhåriga oklippta skinn

Mysiga skinn att gotta sig i. Är tonåringarnas favoritskinn. Skinnen är mysiga och har en lugnade effekt på kropp o själ och höjer trivselfaktorn i hemmet.